06.08.2016 21:42

Invaller Pereiro goud waard voor PSV

PSV viert de 1-2 van Gastón Pereiro (centraal) tijdens het competitieduel FC Utrecht - PSV (06-08-2016).

Gastón Pereiro heeft PSV zaterdagavond aan een overwinning geholpen op FC Utrecht (2-1). De aanvaller schoot vijf minuten nadat hij in het veld was gekomen een vrije trap achter FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter.

PSV had tijdens de eerste 45 minuten weliswaar het meeste balbezit, maar deed daar - in tegenstelling tot FC Utrecht - weinig mee. De Eindhovenaren wisten tijdens de eerste helft geen grote kansen te creëren, terwijl het bij FC Utrecht na zestien minuten meteen raak was. Sofyan Amrabat - die sterk speelde - gaf de bal voor vanaf de linkerkant. Bij de tweede paal stond Sébastien Haller helemaal vrij en de Fransman kon vervolgens vrij eenvoudig de 1-0 tegen de touwen koppen.

Na het doelpunt van Haller bleef het spelbeeld onveranderd. PSV wist aanvallend geen vuist te maken, omdat FC Utrecht compact stond te verdedigen. De Utrechters hadden minder moeite om tot goede aanvallen te komen. Via Amrabat en Yassin Ayoub had FC Utrecht de voorsprong kunnen verdubbelen, maar er werd tijdens de eerste helft niet meer gescoord.

Na rust besloot PSV-trainer Phillip Cocu in te grijpen. Hij bracht verdediger Daniel Schwaab voor aanvaller Steven Bergwijn en dat had effect, want na zes minuten in de tweede helft stond de gelijkmaker op het scorebord. Davy Pröpper kreeg op de rand van het strafschopgebied de bal aangespeeld van Jürgen Locadia. De middenvelder draaide vervolgens goed weg bij zijn directe tegenstander en liet Ruiter kansloos met een vlammend schot: 1-1.

Na de vroege treffer van Pröpper bleef het lang rustig in Utrecht. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar tien minuten voor tijd was invaller Gastón Pereiro goud waard voor PSV. De Uruguayaan scoorde vanuit een vrije trap en liet FC Utrecht daarmee troosteloos achter. Ver in de blessuretijd kreeg Haller nog een grote kans op de 2-2, maar hij kreeg de bal niet achter doelman Zoet.

FC Utrecht gaat volgende week op bezoek bij sc Heerenveen, terwijl PSV het in eigen huis opneemt tegen AZ Alkmaar.

Door: Jurre Hermans