06.08.2016 22:35

Vitesse heeft aan één helft genoeg voor zege

Vitesse-speler Nathan de Souza (r.) scoort de 0-4 en viert dit met medespeler Ricky van Wolfswinkel (l.). (06-08-2016)

Vitesse deed Willem II in de eerste helft veel pijn. De Arnhemmers kwamen via Ricky van Wolfswinkel, Valeri Qazaishvili en twee keer Nathan op een 4-0 voorsprong. Na rust was de noodzaak er niet meer bij Vitesse en deed Fran Sol namens Willen II wat terug.

Willem II kende een goede voorbereiding onder leiding van nieuwe trainer Erwin van de Looi. Daar hadden de Tilburgers echter weinig aan in de eerste helft tegen Vitesse. De bezoekers waren gretig met Van Wolfswinkel in de basis. En lang hoefden de supporters niet te wachten op het doelpunt van hun spits. Na ruim twintig minuten spelen opende Van Wolfswinkel de score op aangeven van Marvelous Nakamba.

Tien minuten later hielp doelman Kostas Lamprou Vitesse verder in de wedstrijd. Op het houdbare schot van Qazaishvili ging de Griek gruwelijk de mist in. De goalie duwde de bal achter zijn eigen doellijn. Een rampscenario voor Willem II en de ploeg uit Tilburg was van slag. En daar profiteerde Chelsea-huurling Nathan tweemaal van. Het eerste doelpunt kwam grotendeels op het conto van basisdebutant Mitchell van Bergen. De jongeling, pas zestien jaar oud, schoot na een goede actie op de paal waarna Nathan de rebound kon benutten. Twee minuten later was het wederom Nathan die profiteerde van zwak verdedigen aan de kant van Willem II. Een record, wat nog nooit kwam Vitesse zo snel op een 4-0 voorsprong. Willem II stelde daar, behalve een poging van Erik Falkenburg op de vuisten van Eloy Room, niets tegenover.

Na rust greep de thuisploeg het laatste sprankje hoop door binnen tien minuten de 1-4 te maken. Nieuweling Fran Sol kopte de afgemeten voorzet van Bruno Andrade binnen en deed wat je van een spits mag verwachten: scoren in zijn debuutwedstrijd. Het dominante Vitesse van voor rust was na het kwartiertje pauze verdwenen. De Arnhemmers speelden slordig en lieten Willem II het spel maken. De Gelderse club teerde op de ruime voorsprong en wachtte rustig op het eindsignaal. En boekte zo een simpele zege op Willem II.

Door: Ilona van der Werf