07.08.2016 13:40

Bosz gooit opstelling wederom helemaal om

Nieuwbakken Ajax-trainer Peter Bosz (r.) kijkt van een afstand toe hoe onder anderen Nick Viergever (l.) het doet op de eerste training. (29-06-2016)
Nieuwbakken Ajax-trainer Peter Bosz (r.) kijkt van een afstand toe hoe onder anderen Nick Viergever (l.) het doet op de eerste training. (29-06-2016)

Peter Bosz heeft in zijn korte tijdsbestek als hoofdtrainer van Ajax zijn selectie wederom op de schop gegooid. Waar Ajax tegen PAOK Saloniki afgelopen woensdag nog met vijf verdedigers speelde, komt het zondagmiddag tegen Sparta in het veld met een 4-4-3 opstelling.

Bosz heeft na de matige prestatie tegen PAOK Heiko Westermann naar de bank verwezen. Het centrum achterin wordt nu gevormd door Jaïro Riedewald en Joël Veltman. Daardoor komt er een plekje op het middenveld vrij, die wordt ingevuld door Riechedly Bazoer. In de driemans aanval krijgt Daley Sinkgraven een basisplaats. Mateo Cassierra maakt zijn Eredivisiedebut, hij start in de punt van de aanval naast Anwar El Ghazi.

Sparta start in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met drie nieuwelingen in de basis elf. Florian Pinteaux, de Franse verdediger die deze zomer overkwam van LB Châteauroux, start in de verdediging. De Spaanse nieuwkomer Ruiz Calero zal de aanval gaan vormen met de van Ajax gehuurde aanvaller Zakaria El Azzouzi. Bart Vriends, de verdediger die overkwam van Go Ahead Eagles begint op de bank bij de Spartanen.

Het duel tussen Sparta Rotterdam en Ajax is hier LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner