09.08.2016 10:45

Vertrokken Vitessenaar duikt op in Bundesliga

Denys Oliynyk vervolgt zijn voetbalcarrière bij SV Darmstadt in de Bundesliga. De club maakte het nieuws van zijn transfer, de zevende zomeraanwinst van de club, dinsdagochtend bekend op de clubwebsite.

De 29-jarige vleugelspits gaat naar de Bundesliga, maar over contractduur is nog niets bekend gemaakt. Wel weten we dat hij met rugnummer 22 zal spelen in het Merck-Stadion am Böllenfalltor. De afgelopen twee seizoenen speelde Oliynyk bij Vitesse, maar in het Gelredome kwam het niet tot een nieuw contract. Na een maand heeft hij in Darmstadt toch een nieuwe werkgever gevonden.

Oliynyk, twaalfvoudig Oekraïens international, speelde voor zijn vertrek naar Arnhem voor verschillende clubs in zijn thuisland. In Darmstadt zal hij op het trainingsveld Artem Fedetskiy tegenkomen. Tussen 2012 en 2014 speelde het tweetal al samen bij Dnipro Dnipropetrovsk. Holger Fach, technisch directeur van de nieuwbakken Bundesligaclub, is in zijn nopjes met zijn nieuwe man. "Denys is een snelle, wendbare speler die ons voorin voor het komende seizoen nog meer mogelijkheden geeft", tekent de clubwebsite op uit de mond van Fach.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner