09.08.2016 12:13

Kroatisch recordinternational zwaait af

Darijo Srna stopt met onmiddellijke ingang met voetballen bij de nationale ploeg van Kroatië. De rechtsback maakt dit nieuws bekend via de Europese voetbalbond UEFA.

"Dit is zowel de mooiste als de treurigste dag van mijn leven. Tijdens mijn gehele carrière was het mijn passie en trots om mijn club even te verlaten voor het internationale voetbal", aldus Srna over zijn besluit. Ploeggenoot Ivan Rakitic looft Srna en noemt hem een 'voorbeeld' voor iedereen, alvorens hem voor alles te bedanken. Srna speelde 134 wedstrijden voor de Kroatische nationale ploeg, waarvan achttien op eindtoernooien, verdeeld over vier EK’s en twee WK’s.

Allebei deze statistieken zijn records. Zijn 22 treffers bieden hem een vierde plek op de eeuwige topscorerslijst van Kroatië. Tijdens het afgelopen EK maakte Kroatië veel indruk met onder andere winst op Spanje, maar in de achtste finale moest de ploeg naar huis omdat Portugal de strafschoppen beter nam. In de aanloop naar de kwalificatie voor het WK 2018 moet het Balkanland dus een nieuwe aanvoerder zien te vinden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner