09.08.2016 13:55

PSV-talent Boljević naar Waasland-Beveren

Aleksandar Boljević (r.) probeert de bal van Ismaïl Yıldırım af te pakken, maar de RKC-aanvaller ontdoet zich van de PSV'er. (01-02-2016)
Aleksandar Boljević (r.) probeert de bal van Ismaïl Yıldırım af te pakken, maar de RKC-aanvaller ontdoet zich van de PSV'er. (01-02-2016)

De Belgische voetbalclub Waasland-Beveren neemt Aleksandar Boljević over van PSV. De twintigjarige aanvaller zal zijn handtekening zetten onder een contract van twee jaar.

In het contract van Boljević is een optie voor nog een jaar opgenomen. De Belgische club is onder de indruk van de Montenegrijnse speler en noemt hem een toptalent. In 2012 werd hij uitgeroepen tot Montenegrijns talent van het jaar en een jaar later maakte hij zijn debuut voor het nationale team van Montenegro.

In 2014 kocht PSV Boljević nadat de Eindhovenaren onder de indruk van hem waren na een Europa League-duel tegen zijn club FK Zeta. Bij de Nederlandse club ondertekende hij een contract van drie jaar. Tot een doorbraak in het eerste elftal kwam het niet. Boljević kwam slechts tot één optreden voor PSV, in het seizoen 2014/15, toen hij vlak voor tijd inviel in het thuisduel met SC Cambuur. Het afgelopen seizoen speelde Boljević zijn minuten bij Jong PSV, waarvoor hij zesmaal trefzeker was in 25 wedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner