10.08.2016 20:12

Opnieuw buitenlands avontuur voor Sarpong

Jeffrey Sarpong druipt het veld af na afloop van het Eredivisie-duel tussen NAC Breda en PEC Zwolle. (25-01-14)
Jeffrey Sarpong druipt het veld af na afloop van het Eredivisie-duel tussen NAC Breda en PEC Zwolle. (25-01-14)

Jeffrey Sarpong speelt komend seizoen in de Griekse competitie. De middenvelder heeft een eenjarig contract getekend bij Veria FC, dat uitkomt in de hoogste divisie van Griekenland.

Veria FC maakte woensdag melding van de komst van Sarpong. De club eindigde vorig seizoen als veertiende in de Griekse competitie en wist zich daarmee direct te handhaven op het hoogste niveau. Sarpong zat sinds het begin van dit jaar zonder club. De 28-jarige aanvallende middenvelder vertrok in januari bij Wellington Phoenix. Bij de club uit Nieuw-Zeeland speelde hij slechts een half jaar. De geboren Amsterdammers speelde eerder in Spanje, bij Real Sociédad en voor Hércules Alicante.

Sarpong speelde in Nederland voor het laatst in dienst van NAC Breda, waar hij in de zomer van 2015 vertrok. Ook droeg de middenvelder het shirt van NEC en Ajax. Bij die laatste club maakte Sarpong in 2005 zijn debuut in het betaalde voetbal. De middenvelder is afkomstig uit de jeugdopleiding van de Amsterdammers, maar wist daar nooit echt door te breken. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner