12.08.2016 20:49

Traoré is blij: "We gaan mooie dingen doen"

Bertrand Traoré is bijzonder blij met zijn tijdelijke overgang naar AFC Ajax. De aanvaller wordt door de Amsterdammers gehuurd van Chelsea FC. "Ik ben er klaar voor", oppert de nieuweling op de clubwebsite.

De twintigjarige Traoré komt in Amsterdam een oude bekende tegen. In zijn tijd bij Vitesse werkte hij namelijk al met de huidige trainer van AFC Ajax, Peter Bosz. "Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn beslissing", zegt de spits op de website van de Ajacieden. "Ik ben blij om weer met hem te werken."

In de Amsterdam ArenA moet Traoré de naar SSC Napoli vertrokken Arkadiusz Milik doen vergeten. Hij hoopt mooie dingen te bereiken in de hoofdstad. "Ik denk dat dit voor mij de beste keuze is. Het is voor mij belangrijk elke week te spelen", vervolgt hij. In Londen hoefde de aanvaller uit Burkina Faso niet op veel speeltijd te rekenen, ook al maakte hij afgelopen seizoen flink wat minuten onder oud-manager Guus Hiddink.

Zaterdagavond (19:45 uu) neemt AFC Ajax het in eigen huis op tegen Roda JC. Trainer Peter Bosz heeft de nieuweling direct opgenomen in de wedstrijdselectie. "Ik ben er klaar voor. Ik kan niet wachten om te beginnen. Vanaf vandaag is het ook mijn stadion. We gaan mooie dingen doen op het veld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner