13.08.2016 22:07

Klaassen boos: "We hebben het weggegeven"

Davy Klaassen (l.) krijgt te maken met landgenoot Karim Rekik (r.) tijdens het oefenduel tussen Ajax en Olympique Marseille. (20-07-2016)
Davy Klaassen (l.) krijgt te maken met landgenoot Karim Rekik (r.) tijdens het oefenduel tussen Ajax en Olympique Marseille. (20-07-2016)

Ajax liep in blessuretijd tegen een 2-2 gelijkspel aan tegen Roda JC. Daar baalde aanvoerder Davy Klaassen flink van. De middenvelder was niet tevreden over de manier van verdedigen bij zijn teamgenoten.

"Of het dondert? Dat is misschien een beetje overdreven, maar iedereen weet dat we het hebben weggegeven", gaf Klaassen na afloop boos aan tegenover FOX Sports. "Hoe dat kan? In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht, we hadden meer goals moeten maken. Na rust begonnen we redelijk en kregen we kansen op 3-1 en 4-1. Daarna voetballen we niet meer, lopen we achteruit en lopen we niet goed te verdedigen."

"Dit mag niet gebeuren, nee", vervolgde de Ajacied. "We wilden zo lang mogelijk zo hoog mogelijk blijven staan om de tegenstander van het doel te houden. We gingen iets te snel naar achteren, waardoor zij van dichtbij konden scoren. Als we later naar achteren stappen, moeten ze van verder inkoppen en kan de keeper 'm pakken."

De aanvoerder was wel te spreken over het optreden van Kasper Dolberg. "Die eerste was niet als voorzet bedoeld, hij zou er ook in gaan. Maar voor de zekerheid tikt Kasper de bal erin, prima toch? De tweede was een hele goede van hem."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner