15.08.2016 15:50

Ajax-trainer Bosz kent het gevaar van Rostov

Nieuwbakken Ajax-trainer Peter Bosz (r.) kijkt van een afstand toe hoe onder anderen Nick Viergever (l.) het doet op de eerste training. (29-06-2016)
Nieuwbakken Ajax-trainer Peter Bosz (r.) kijkt van een afstand toe hoe onder anderen Nick Viergever (l.) het doet op de eerste training. (29-06-2016)

AFC Ajax hoopt ten koste van FC Rostov de groepsfase van de Champions League te bereiken. Volgens Ajax-trainer Peter Bosz is zijn ploeg klaar voor het tweeluik, maar kent zijn team de kracht van de tegenstander uit Rusland.

De coach van de Amsterdammers weet wat de nummer twee van de Russische competitie kan laten zien. Hij noemt Rostov een meester in de omschakeling. Dat coach Kurban Berdyev is vertrokken bij de Russen, maakt volgens Bosz niet zoveel uit. Ik heb begrepen dat hij meegaat hierheen en dat zijn assistent het overneemt, dus ik denk niet dat er veel verandert", vertelde de trainer op de persconferentie in aanloop naar het duel.

"Het is moeilijk te zeggen wie van de twee ploegen favoriet is. Ikzelf heb Rostov niet live gezien. Het duel met PAOK heeft geleerd dat er morgen niet gewonnen hoeft te worden. Maar dat zou wel lekker zijn", vervolgt Bosz, die zijn tegenstander zeker niet onderschat. "Die jongens hebben Anderlecht uitgeschakeld en deden het afgelopen weekend heel goed bij Zenit. Ze verloren dan wel, maar kwamen wel met 2-0 voor."

Ajax begint de strijd om een ticket voor de groepsfase van de Champions League dinsdagavond. Dan wordt in de Amsterdam ArenA om 20:45 uur afgetrapt. Woensdag 24 augustus is de return in Rusland, die wedstrijd zal ook om 20:45 uur worden begonnen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner