15.08.2016 22:06

Bosz laat Westermann plaatsnemen op tribune

Heiko Westermann (r.) kan net op tijd ingrijpen als Yevhen Shakhov (l.) denkt een weg naar het Ajax-doel te hebben gevonden. (03-08-2016)
Heiko Westermann (r.) kan net op tijd ingrijpen als Yevhen Shakhov (l.) denkt een weg naar het Ajax-doel te hebben gevonden. (03-08-2016)

Ajax-trainer Peter Bosz heeft geen plaats voor Heiko Westermann in de wedstrijdselectie voor het duel met FK Rostov. De Duitse verdediger behoort niet tot de opgeroepen negentien spelers, weet Voetbal International.

De Amsterdammers nemen het dinsdagavond voor het eerst op tegen FK Rostov, dat het afgelopen seizoen op een tweede plaats eindigde in Rusland. De dubbele confrontatie met Rostov is de laatste horde om door te dringen tot de groepsfase van de Champions League. Bosz kiest ervoor geen gebruik te maken van Westermann, die in de derde ronde tegen PAOK Saloniki een zeer zwakke indruk maakte. De Duitser kwam deze zomer transfervrij over van Betis Sevilla en tekende een tweejarig contract in Amsterdam.

Ook Václav Černý behoort niet tot de wedstrijdselectie van Ajax. Nieuwste aanwinst Bertrand Traoré is wel één van de negentien geselecteerde spelers. De huurling van Chelsea maakte zaterdag tegen Roda JC Kerkrade (2-2) al zijn debuut voor Ajax in de Eredivisie. Bosz moet dinsdag nog één speler teleurstellen. De oefenmeester mag zeven spelers op de reservebank laten plaatsnemen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner