17.08.2016 21:20

Lahm waarschuwt Ribéry na elleboogstoot

Franck Ribéry is aanwezig tijdens een training van Bayern München. (10-11-2015)
Franck Ribéry is aanwezig tijdens een training van Bayern München. (10-11-2015)

Franck Ribéry is weer eens onderwerp van discussie. De aanvaller van Bayern München ontsnapte in de strijd om de Duitse Super Cup aan een rode kaart. Aanvoerder Phillipp Lahm heeft Ribéry vermanend toegesproken.

Bayern München versloeg afgelopen weekend Borussia Dortmund en pakte daarmee de eerste prijs van het seizoen. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti won met 2-0. Ribéry werd in de 65ste minuut naar de kant gehaald, maar had in de eerste helft al met een rode kaart van het veld gemoeten. De Fransman deelde een elleboogstoot uit aan Dortmund-verdediger Felix Passlack. De scheidsrechter koos ervoor om Ribéry een gele kaart te geven.

De aanvaller kon daardoor de wedstrijd vervolgen, maar werd na afloop wel gewaarschuwd door aanvoerder Lahm. "Ik heb hem gezegd dat hij zijn handen thuis moet houden", liet de Duitse verdediger woensdag weten op een persconferentie. "Ik denk wel dat hij begrijpt wat ik bedoel. Maar je kunt niet iemand zijn karakter veranderen. Ik hoop alleen dat dit niet nog eens gebeurt, al kan ik niks garanderen."

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen kwam Ribéry ook al in opspraak. Ancelotti ergerde zich aan een onbesuisde tackle van zijn aanvaller in een oefenduel met Internazionale. De trainer liet toen weten het gedrag van Ribéry niet op prijs te stellen. Even daarvoor haalde de Fransman de woede van Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge op de hals. De buitenspeler liet in de media zijn ongenoegen blijken over oud-trainer Pep Guardiola.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner