18.08.2016 19:23

Gomez stelt duidelijk doel bij VfL Wolfsburg

Bij VfL Wolfsburg ging woensdag de vlag uit. De Duitse club haalde met Mario Gomez de gewenste doelpuntenmaker in huis. De spits had eigenlijk zijn zinnen gehad op speeltijd in de Champions League, maar koos toch voor een overstap naar Die Wölfe.

Wolfsburg informeerde in de winterstop al naar Gomez, maar kreeg nul op het rekest. "Het was niet aan de orde voor mij, omdat ik de Champions League in mijn hoofd had", vertelde de spits tijdens zijn presentatie bij de Duitse club. "Ik wilde eigenlijk Champions League spelen, maar de meeste clubs waren al bezet. Dan zijn er nog andere clubs waarmee ik maar zes wedstrijden in de Champions League zou spelen en niets zou kunnen bereiken."

Gomez koos alsnog voor een dienstverband bij Wolfsburg, dat hem voor zeven miljoen euro heeft overgenomen van het Italiaanse Fiorentina. De ambities van de club om wel de Champions League te halen, heeft een grote invloed gehad op zijn keuze voor Wolfsburg. En als die doelstelling niet gehaald wordt? "Dan gaan we over een jaar samen om de tafel", aldus Gómez. "Ik heb hier een contract voor drie jaar getekend, waarin we duidelijk hebben gezegd wat ons doel in Europa is."

De clubleiding van Wolfsburg heeft de ontsnappingsclausule van Gomez op de koop toe genomen, maar is vooral erg blij met het aantrekken van de doelpuntenmaker. "We zijn, en ik kan dat onomwonden zeggen, supergelukkig dat we Mario hebben kunnen overtuigen", laat directeur Klaus Allofs weten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner