18.08.2016 21:13

Jol 'in goed overleg' vertrokken bij Al-Ahly

Trainer Martin Jol vertrekt bij het Egyptische Al-Ahly. De oefenmeester heeft zijn ontslag ingediend, zo meldt de club donderdagavond. Teleurstellende sportieve resultaten hebben de positie van Jol onhoudbaar gemaakt.

Jol was pas sinds februari van dit jaar trainer bij Al-Ahly. Hij werd in mei kampioen met de Egyptische club, nadat voornaamste concurrent Zamalek zich had teruggetrokken uit de voetbalcompetitie. De 60-jarige oefenmeester had nog een contract tot de zomer van 2017, maar dient dat niet meer uit. De afgelopen tijd vielen de resultaten bij Al-Ahly behoorlijk tegen. Zo werd de Egyptische bekerfinale tegen Zamalek verloren (1-3) en werd de club al vroeg uitgeschakeld in de Afrikaanse Champions League.

De positie van Jol was door de tegenvallende sportieve prestaties onhoudbaar geworden. De oefenmeester heeft daarna zelf zijn conclusies getrokken en zijn ontslag aangeboden bij de clubleiding van Al-Ahly. Het contract is vervolgens in goed overleg ontbonden. De club had dinsdag nog naar buiten gebracht dat het pas na het Champions League-duel met ASEC Mimosas van 24 augustus duidelijkheid zou geven over de toekomst van Jol. Technisch directeur Osama Oraby neemt voorlopig de honneurs waar bij Al-Ahly.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner