20.08.2016 11:23

'Boilesen eindelijk op weg naar nieuwe club'

Ajax speler Nicolai Boilesen (l.) onderschept de bal van Dnipro Dnipropetrovsk-speler Valeriy Fedorchuk (r.). (19-03-2015)
Ajax speler Nicolai Boilesen (l.) onderschept de bal van Dnipro Dnipropetrovsk-speler Valeriy Fedorchuk (r.). (19-03-2015)

Nicolai Boilesen lijkt na maanden van transfergeruchten en afgewezen clubs dan toch op weg naar een nieuwe werkgever. Volgens media in Denemarken is de oud-speler van Ajax op weg naar Grasshoppers Zürich. Bij die club voetbalt ook zijn landgenoot en oud-Ajacied Lucas Andersen.

Het verhaal van Boilesen is inmiddels bekend. Na een aanvaring met toenmalig Ajax-trainer Frank de Boer over contractvoorwaarden stelde De Boer zijn Deense linksback niet meer op. In het seizoen 2015/2016 kon Boilesen zich volledig richten op het vinden van een nieuwe club en er volgde interesse vanuit Engeland, Duitsland en Turkije, maar Boilesen wees meerdere clubs af vanwege een sober perspectief. 

Deze zomer liep Boilesen uit zijn contract in Amsterdam, twee maanden later lijkt de volgende stap in de carrière van Boilesen er te komen. De linkspoot is in onderhandeling met Grasshoppers Zürich, een club die momenteel laag staat in de Zwitserse competitie. De ploeg heeft al flink wat wedstrijden gespeeld, aangezien het instroomde in de tweede voorronde van de Europa League. 

Inmiddels staan de Zwitsers in de play-offs, maar in die ronde lijkt het Fenerbahçe van trainer Dick Advocaat een maatje te groot. Boilesen speelde zijn laatste officiële wedstrijd op 17 mei 2015.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner