20.08.2016 19:11

Debuterende Onana vervanger Cillessen

Doelman André Onana, derde keeper van Ajax, staat op de eerste training van zijn werkgever klaar om een bal te vangen. (29-06-2016)
Doelman André Onana, derde keeper van Ajax, staat op de eerste training van zijn werkgever klaar om een bal te vangen. (29-06-2016)

Zoals de verwachting was, is de twintigjarige André Onana de vervanger van de naar FC Barcelona vertrekkende Jasper Cillessen in het doel van Ajax. Tegen Willem II maakt hij zijn debuut in het team van de Amsterdammers.

Onana wordt gelijk op proef gesteld voor het uitduel met FK Rostov komende woensdag. Hij kwam al tot 39 Jupiler League-wedstrijden bij Jong Ajax, nu krijgt hij voor het eerst de druk van de ArenA op zijn schouders. Peter Bosz heeft daarnaast de geblesseerde Nemanja Gudelj moeten vervangen. Voor hem speelt Donny van de Beek op het middenveld. Ten opzichte van de midweekse wedstrijd tegen Rostov zijn er verder geen aanpassingen gedaan door Bosz, die in Anwar El Ghazi, Bertrand Traoré en Amin Younes zijn ideale aanval ziet.

Willem II verwelkomt de aanwinsten van afgelopen week gelijk in de basis. Darryl Lachman en Pele van Anholt komen de Tilburgse defensie versterken. Ook Guus Joppen heeft een plekje veroverd in de verdediging. Dit alles gaat ten koste van de basisplaatsen van Freek Heerkens, Jordens Peters en Dico Koppers. Het middenveld en de aanval zijn wel hetzelfde gebleven, zo ook de doelverdediger. Kostas Lamprou, die in de openingsfase van het seizoen nog niet wist te overtuigen, krijgt nog een kans van trainer Erwin van de Looi.

Het duel is vanaf 19.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner