21.08.2016 09:20

Extra commotie op tribune na Ajax - Willem II

Doelman André Onana haalt tijdens zijn debuut voor Ajax teleurgesteld de bal uit het doel na de 1-1 van Willem II. (20-08-2016)
Doelman André Onana haalt tijdens zijn debuut voor Ajax teleurgesteld de bal uit het doel na de 1-1 van Willem II. (20-08-2016)

Ajax heeft zaterdag een zeer slechte beurt gemaakt bij een gedeelte van het publiek. Niet alleen speelden de Amsterdammer slap tegen Willem II, met een nederlaag als gevolg, het optreden van beveiliging in de ArenA zorgde voor gefronste wenkbrauwen.

Wat er precies gebeurd is, blijft vanwege de hoeveelheid aan onofficiële getuigenissen vaag. Het voorval met een leger aan stewards gebeurde in de tweede helft, in het voormalige vak van de harde kern van Ajax. De club heeft besloten om VAK 410 op te heffen, om de fans een andere plek in het stadion te geven. Stewards zagen tijdens Ajax - Willem II dat er mensen stonden in het vak 410, wat tegen de regels is.

De lezing van Ajax is daarnaast dat er andere regels gebroken werden, zoals roken en schelden. Na diverse waarschuwingen besloten stewards in te grijpen, in totaal zijn er vijftien supporters afgevoerd. De onvrede ontstond vanwege het ruwe optreden en het feit dat er ouders met kinderen in het desbetreffende vak zaten. Deze voelden zich dusdanig onveilig dat ze uit het vak zijn gevlucht.

Volgens Ajax is de situatie haarscherp in beeld gebracht en volgen er gepaste maatregelen richting de fans die zich misdroegen. Twee stewards zijn bij de acties gewond geraakt, naar verluidt is één steward knock-out geslagen. Ajax verloor zaterdag met 1-2 van Willem II en heeft in de eerste drie Eredivisie-duels al vijf verliespunten opgelopen.  

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner