21.08.2016 22:21

Real Madrid eenvoudig langs Real Sociedad

Een acrobatische manoeuvre van Gareth Bale (r.) tijdens de openingswedstrijd van het seizoen in Sociedad. (21-08-2016)

In navolging van FC Barcelona heeft ook Real Madrid haar eerste wedstrijd gewonnen van het nieuwe seizoen. Op bezoek bij Real Sociedad wonnen de Koninklijke met 0-3. Bij Real Madrid ontbraken Karim Benzema en Cristiano Ronaldo wegens blessures.

Het derde gevaarte van de BBC-tandem, Gareth Bale, had amper twee minuten nodig om de nummer twee van afgelopen seizoen op voorsprong te zetten. Met een bekeken kopbal knikte de Welshman de bal achter de Argentijnse doelman Rulli.

De afwezigheid van Benzema en Ronaldo gaf de kans aan de teruggekeerde Álvaro Morata en Marco Asensio Willemsen om zich te laten zien. De Nederlandse Spanjaard maakte daar dankbaar gebruik van, door vlak voor rust de stand te verdubbelen met een bekeken boogballetje.

Na rust verloren de Madrilenen de controle over het spel, wat Real Sociedad weer het gevoel gaf dat er wat te halen viel in eigen huis. Enkele aanvallen van de Basken leverden echter niets op. Gareth Bale zette uiteindelijk diep in blessuretijd een 0-3-eindstand op het scorebord door doelman Rulli te omspelen en de bal in het lege doel te schuiven.

Door de ruime zege staat Real Madrid op doelsaldo op de tweede plaats achter FC Barcelona. De Catalanen wisten hun openingswedstrijd spectaculair met 6-2 te winnen tegen Real Betis Sevilla.