21.08.2016 22:45

Frank de Boer begint met nederlaag in Verona

Valter Birsa omspeelt de verdediging van Inter en scoort de openingstreffer, 1-0. (21-08-2016)

Het is Frank de Boer niet gelukt om bij zijn eerste competitiewedstrijd als trainer van Inter te winnen. Uit bij Chievo ging de Nederlandse oefenmeester met 2-0 onderuit. Valter Birsca zorgde er met twee doelpunten voor dat Inter met een flinke kater terugreisde naar Milaan.

Voor rust leek er nog niets aan de hand voor de ploeg van De Boer. Op bezoek bij de nummer negen van het afgelopen seizoen leken beide ploegen aan elkaar gewaagd. Direct na rust was het Birsca, die de bal na rust in de voeten kreeg gespeeld. In het strafschopgebied omspeelde de Sloveen de verdedigers van Inter om vervolgens de bal achter landgenoot Handanovič te schieten.

Frank de Boer greep in met het inbrengen van aanvaller Perišić, maar zijn ploeg wist het net tijdens de seizoenstart niet te bollen. Aan de andere kant lukte het de Sloveen Birsca opnieuw wel: 2-0. Met een geplaatst schot mikte Birsca de bal in de verre hoek achter een kansloze Handanovič.

Aankomend weekend krijgt Frank de Boer de kans om zich te revancheren thuis tegen Palermo. De Siciliaanse club verloor op eigen veld van Sassuolo, waar Timo Letschert 90 minuten op de bank bleef zitten.

Elders redde Dries Mertens met twee doelpunten een punt voor Napoli in de uitwedstrijd bij promovendi Pescara. Wesley Hoedt was trefzeker voor Lazio Roma, wat overtuigend met 2-4 won bij Atalanta Bergamo.