22.08.2016 09:27

Van Hanegem ziet Ajax kwakkelen onder Bosz

Amin Younes (l.) probeert tijdens een competitieduel van Ajax zijn tegenstander Pele van Anholt (r.) van Willem II uit te spelen. (20-08-2016)
Amin Younes (l.) probeert tijdens een competitieduel van Ajax zijn tegenstander Pele van Anholt (r.) van Willem II uit te spelen. (20-08-2016)

Willem van Hanegem snapt niet waarom sommigen aangeven dat Peter Bosz de tijd moet krijgen als nieuwe trainer van Ajax. In de ogen van de oud-international liet Frank de Boer namelijk prima omstandigheden achter voor Bosz. Afgelopen weekend verloor Ajax met 1-2 van Willem II.

"Ik was vorige week redelijk positief over Ajax, ondanks het gelijkspel tegen Roda JC. Maar we zijn twee wedstrijden verder en we moeten concluderen dat ze niet bepaald vooruit zijn gegaan de afgelopen week. Dat gelijkspel tegen Rostov was al onnodig. Maar als je vervolgens in eigen stadion van een kwakkelend Willem II verliest, dan wordt de achterban terecht kriegelig", zo schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

"Dan hoor ik hier en daar mensen roepen dat Peter Bosz als trainer lekker de tijd moet krijgen. Maar het is toch niet zo dat hij het stokje heeft overgenomen van iemand die er een potje van heeft gemaakt? Dat hij alles opnieuw moet uitvinden daar in de ArenA? Frank de Boer werd vier keer kampioen. Afgelopen seizoen was Ajax wél matig. Maar dat is nu ook duidelijk het geval. In het verleden was het dan mode om over een gebrek aan instelling te beginnen, iets waar ik mij niets bij kan voorstellen."

"Nu hoor ik heel vaak bij ploegen die verliezen dat het tempo te laag lag. Onzin", zo vervolgt de voormalig speler van onder meer Feyenoord. "Het gaat vooral om de manier waarop iemand wordt aangespeeld. Ik weet dat het appels met peren vergelijken is, maar kijk eens naar Barcelona dat zaterdag de vloer aanveegde met Real Betis. Die ploeg weet als geen ander het ritme van een duel te veranderen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner