23.08.2016 09:44

Bosz ontevreden over ontwikkeling Ajax

Ajax-trainer Peter Bosz is vooralsnog ontevreden. De oefenmeester is van mening dat de Amsterdammers op dit moment verder hadden moeten zijn. Bosz zag zijn ploeg afgelopen weekend verliezen van Willem II (2-1).

"We kunnen er omheen draaien, maar wij móéten thuis van Roda JC en van Willem II winnen", aldus Bosz tegenover Ajax TV. "Bij de manier waarop we spelen worden onze fouten meteen afgestraft. Wij kregen weinig kansen, maar Willem II ook. Zij scoren alleen twee keer, omdat wij veel ruimte weggeven. Dat is inherent aan onze aanvallende manier van spelen. Dan moet het bij balverlies gewoon heel goed staan. Ik vind dat we verder hadden moeten zijn."

"In balbezit duurde het veel te lang voordat we voorin waren. Er wordt veel te veel breed of achteruit gespeeld", vervolgt Bosz. "De jongen aan de bal wordt vaak verweten dat hij de bal terugspeelt. Maar als hij geen afspeelmogelijkheden vóór zich heeft, dan wordt hij gedwongen om terug te spelen. Het heeft geen zin om een blinde bal vooruit te spelen. Dus kijk je naar de veldbezetting die niet goed is. Ik wil graag middenvelders die tussen die linies spelen. Dus niet middenvelders die de bal komen ophalen bij de centrale verdedigers. Daar is nog een hoop verbetering te halen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner