23.08.2016 10:32

De Boer vergelijkt Strootman met Busquets

Kevin Strootman zit klaar voor de persconferentie in aanloop naar het duel AS Roma - FC Porto (22-08-2016).
Kevin Strootman zit klaar voor de persconferentie in aanloop naar het duel AS Roma - FC Porto (22-08-2016).

Ronald de Boer is gecharmeerd van Kevin Strootman en vergelijkt de middenvelder van AS Roma met FC Barcelona-middenvelder Sergio Busquets. De Boer denkt dat Strootman - net als Busquets - onderschat wordt.

"Hij kijkt altijd eerst of hij iemand diep kan sturen", aldus De Boer tegenover NU.nl. "Wat dat betreft kan je Strootman wel vergelijken met Sergio Busquets bij Barcelona. Dat is ook zo'n onderschatte speler die niet opvalt, maar ontzettend belangrijk is voor zijn elftal. Strootman is een speler die het spel versnelt en daardoor anderen beter laat spelen. Hij zal niet onnodig lopen met de bal, maar hem met één of twee keer raken doorspelen."

"Vroeger was Strootman een echte box-to-box-speler, maar tegenwoordig speelt hij meer in een controlerende rol. Hij pakt veel ballen af en heeft de techniek en een goede pass om meteen een aanval op te starten", aldus De Boer, die denkt dat AS Roma zich dinsdagavond weet te plaatsen voor de Champions League. "Ik verwacht dat Roma het gaat redden, dat team is goed genoeg om ver te kunnen komen in de Champions League. Ze zullen hem niet winnen natuurlijk, maar als de loting niet tegenzit moeten ze de groepsfase zeker kunnen overleven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner