23.08.2016 16:15

Lodeweges aan de slag als trainer voor KNVB

Dwight Lodeweges en Maarten Stekelenburg zijn vanaf heden in dienst van de KNVB. Lodeweges gaat aan de slag als hoofdtrainer van Oranje onder 20, terwijl Stekelenburg die taken oppakt bij Oranje onder 19. 

Op dit moment is Lodeweges voor PEC Zwolle werkzaam als high potential coach. Die functie gaat hij combineren met zijn werkzaamheden voor de KNVB. Het is de eerste keer dat Lodeweges trainer wordt van een nationaal jeugdelftal. In het verleden stond hij al eens voor de groep bij FC Zwolle, FC Groningen, NEC Nijmegen, SC Cambuur en sc Heerenveen.

"Dwight weet met zijn achtergrond precies wat het vraagt om door te stromen naar de Eredivisie. En dat is precies het punt in hun loopbaan waar veel van de spelers die in Onder 20 zitten op zijn aanbeland", reageert technisch manager Jelle Goes op de website van de voetbalbond.

Stekelenburg was al eens eerder werkzaam voor de KNVB. Tussen 2013 en 2015 coachte hij Oranje onder 17. "Maarten brengt een schat aan ervaring mee in het coachen van jeugdspelers. Daarnaast kent hij een groot deel van deze lichting, omdat hij hen onder zijn hoede had op het EK onder 17 in Malta."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner