23.08.2016 20:18

Ajax-selectie betaalt kaartjes supporters

Davy Klaassen (r.) scoort tijdens Ajax - FK Rostov vanaf de strafschopstip de belangrijke 1-1. (16-08-2016)
Davy Klaassen (r.) scoort tijdens Ajax - FK Rostov vanaf de strafschopstip de belangrijke 1-1. (16-08-2016)

AFC Ajax wordt woensdagavond in Rostov gesteund door 23 fanatieke supporters. Als verrassing kregen zij te horen dat de kosten van de kaartjes door de spelers van de Amsterdammers worden betaald.

Aanvoerder Davy Klaassen zocht dinsdag contact met de supporters om hen het goede nieuws te brengen. Het gebaar van de selectie wordt zeer gewaardeerd door de fans. "Het is een gebaar van grote klasse, zowel van Klaassen zelf als van Ajax", reageert de Supportersvereniging Ajax op haar website.

De reis naar Rusland is een flinke trip, maar toch nemen 23 fans de moeite om te gaan. "Het is goed om te weten dat er gewoon waarde wordt gehecht aan supporters die hun club tot ver in het buitenland ondersteunen, ook nog eens op een belangrijk moment met het oog op de sportieve allure. Er wordt best wel eens gezeurd over Ajax en de dingen die gaande zijn, maar dit is gewoon klasse. Niets dan lof!"

AFC Ajax speelde vorige week in de eigen Amsterdam ArenA met 1-1 gelijk tegen de stugge Russen. In Rostov moeten de bezoekers dus scoren om kans te maken op een ticket voor de groepsfase van de Champions League. De aftrap vindt plaats om 20:45 uur.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner