23.08.2016 21:00

Bauza: "Minder afhankelijk zijn van Messi"

Lionel Messi keerde onlangs terug bij de nationale ploeg van Argentinië. De nieuwe bondscoach Edgardo Bauza haalde hem terug, maar wil dat zijn team minder afhankelijk is van de sterspeler.

De bondscoach wil dat zijn ploeg ook door anderen kan presteren. "De spelers moeten ervoor zorgen dat hij opties heeft als ze de bal naar hem passen, want als er één ding is dat Messi ons heeft laten zien, is dat hij goede keuzes maakt", aldus de bondscoach tegenover ESPN. "We moeten niet afhankelijk zijn van hem. Ja, hij is onze meest waardevolle speler, maar de andere spelers kunnen voor meer diepte zorgen."

Bauza toont ook begrip voor zijn sterspeler. Hij begrijpt dat Messi na de verloren Copa América-finale uit frustratie besloot te stoppen. Het was de tweede keer dat de Argentijnen verloren van Chili. "Iedereen die ooit heeft gevoetbald en de frustratie van het verliezen van een finale heeft gevoeld, begrijpt dat", opperde de nieuwe bondscoach.

De eerste echte klus voor Bauza is kwalificatie voor het WK voetbal van 2018 weten te behalen. Op 1 september neemt zijn ploeg uit het op tegen Uruguay. Vijf dagen later wacht het kwalificatieduel met Venezuela. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner