23.08.2016 21:26

Benaglio verliest basisplaats bij VfL Wolfsburg

Diego Benaglio is niet langer de eerste doelman van VfL Wolfsburg. Dat heeft trainer Dieter Hecking aan de vooravond van het nieuwe seizoen in de Bundesliga bekendgemaakt.

"Koen Casteels keept in de competitie, Diego krijgt in het bekertoernooi de voorkeur", zei de ervaren trainer tegen Kicker. Benaglio speelt al sinds 2008 bij VfL Wolfsburg en werd in 2009 met de club landskampioen in Duitsland. Eerder speelde hij voor Grasshoppers Zürich, VfB Stuttgart en CD Nacional.

Ondanks dat Benaglio niet meer onder de lat zal staan, blijft hij aanvoerder. "Ik heb mijn oor te luister gelegd bij de groep en iedereen was het erover eens dat Diego de beste keuze is, ook al is hij dit seizoen niet meer de nummer één onder de lat. Hij geniet ons vertrouwen", vervolgt Hecking. Benaglio is sinds 2012 aanvoerder en zal Luiz Gustavo als plaatsvervanger hebben.

Naast de keuze voor de doelman, heeft trainer Hecking ook zijn nieuwe spelersraad bekendgemaakt. Nieuwelingen Jeffrey Bruma en Jakub Blaszczykowski vervangen de vertrokken Max Kruse en Naldo. Marcel Schäfer en Benaglio zaten al in de spelersraad. VfL Wolfsburg begint de Bundesliga komend weekeinde met een uitwedstrijd tegen FC Augsburg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner