24.08.2016 10:00

TvdW: Brabant is op dreef, Ajax is afwezig

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Zondagmiddag om half 1 begon de wedstrijd tussen twee ploegen die aan het begin van het seizoen nog niet sprankelden. Daar was zondag echter niets van te merken. FC Twente werkte in de eerste helft naar een 3-0 voorsprong toe, door drie prachtige doelpunten van Enes Ünal. De aanvaller die wordt gehuurd van Manchester City, krijgt een 8 voor zijn optreden en is daarmee bekroont tot speler van de week. FC Groningen komt terug tot 3-3, maar invaller Jari Oosterwijk zorgde in de slot minuut voor de volle winst voor Twente.

Brabant boven alles

Wat meteen opvalt wanneer we naar het Team van de Week kijken zijn de vele afgevaardigden van PSV en Willem II, twee ploegen uit de provincie Brabant. In de punt van de aanval zien we de Spanjaard Fran Sol, die met een doelpunt het duel in Amsterdam tegen Ajax besliste. Het andere doelpunt kwam op naam van Erik Falkenburg. Ook hij zien we terug in het Team van de week, evenals Willem II-middenvelder Thom Haye.

Op het vijfmans-middenveld vinden we ook twee spelers van PSV, die al vroeg in het seizoen goed in vorm zijn. Davy Pröpper is geen onbekende speler in deze rubriek en is met een 7.25 ook deze week weer vertegenwoordigd. Jorrit Hendrix krijgt een 7.38 voor zijn doelpunt en zijn optreden tegen PEC Zwolle. Beide PSV-middenvelders zien ook collega’s Nicolas Isimat-Mirin en Jeroen Zoet het Team van de Week vertegenwoordigen. Isimat-Mirin was tegen PEC Zwolle ook doelpuntenmaker in de met 0-4 gewonnen wedstrijd.

De overige spelers

Dan hebben we drie spelers nog niet genoemd. Dit drietal, uitkomend voor verschillende ploegen, scoorden ook afgelopen weekend. Tom Beugelsdijk was namens ADO Den Haag de eerste van de drie. Na een 1-0 achterstand tegen Excelsior kwamen de Hagenezen terug door een doelpunt van Gervane Kastaneer (vorige week nog Speler van de Week) en de winnende van Tom Beugelsdijk. De centrale verdediger scoorde met een kopbal.

Dario Dumić, de nieuwe aanwinst van NEC Nijmegen, wist ook te scoren met een kopbal. Hij tekende voor de openingstreffer in het duel met sc Heerenveen, dat uiteindelijk in een 2-1 overwinning eindigde voor de Nijmegenaren. Feyenoord blijft lekker draaien en gaat aan de leiding na drie speelronden. Een speler van de Rotterdammers kan dan ook niet ontbreken. Karim El Ahmadi schoot Feyenoord na een half uur spelen op voorsprong en daar bleef het dan ook bij. El Ahmadi krijgt een 7.13 voor zijn optreden.

Door: Thomas Mulder

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner