25.08.2016 19:31

Cristiano Ronaldo weer de beste van Europa

Cristiano Ronaldo wint voor de tweede keer in zijn carrière de prijs voor Europees Voetballer van het Jaar. (25-08-2016)
Cristiano Ronaldo wint voor de tweede keer in zijn carrière de prijs voor Europees Voetballer van het Jaar. (25-08-2016)

Voor de tweede keer in zijn carrière is Cristiano Ronaldo verkozen tot Europees Voetballer van het Jaar. De Portugees, die grote prijzen pakte dit seizoen, versloeg teamgenoot Gareth Bale en Antoine Griezmann (Atlético Madrid). De prijs werd donderdag uitgereikt na de loting van de Champions League.

Cristiano Ronaldo pakte met Real Madrid de cup met de grote oren, terwijl hij op het Europees kampioenschap sterker was dan gastland Frankrijk in de finale. De superster van Real Madrid miste echter een zeer groot deel van de eindstrijd, al in de eerste helft viel Cristiano Ronaldo geblesseerd uit.

De Portugees was persoonlijk ook uiterst succesvol, met zestien doelpunten in de Champions League en 35 in de Spaanse competitie. Hij won in 2014 de prijs voor Europees Voetballer van het Jaar al, in 2015 won Lionel Messi de prijs voor de tweede keer. Iniesta (2012) en Franck Ribéry (2013) zijn de overige winnaars in de laatste jaren. Cristiano Ronaldo werd donderdag aan Borussia Dortmund, Sporting CP en Legia Warschau gekoppeld in de Champions League.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner