26.08.2016 16:19

PSV huurt Zinchenko jaar van Manchester City

PSV heeft zich versterkt met Oleksandr Zinchenko. De negentienjarige Oekraïner wordt op huurbasis overgenomen van Manchester City. De Eindhovenaren hebben de optie bedongen om Zinchenko ook volgend seizoen te huren van de Engelse grootmacht.

Met de komst van Zinchenko lijkt PSV klaar op de transfermarkt. De Eindhovenaren versterkten zich onlangs al met Bart Ramselaar en Siem de Jong, die beiden op het middenveld uit de voeten kunnen. Dat geldt ook voor Zinchenko, die tevens als vleugelspeler kan worden gebruikt. Met ook Andrés Guardado, Davy Pröpper en Jorrit Hendrix heeft trainer Phillip Cocu in ieder geval genoeg keuze op het middenveld.

Manchester City nam Zinchenko deze zomer over van FC Ufa. Bij PSV krijgt de zesvoudig international de kans om zich op een goed niveau te ontwikkelen. Technisch directeur Marcel Brands zei eerder in De Telegraaf al onder de indruk te zijn van Zinchenko. "Hij is een speler met veel kwaliteit, hij is pas negentien jaar en was al met zijn land op het EK deze zomer. We volgen hem al lang, maar het was voor ons niet haalbaar om hem te kopen."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner