26.08.2016 21:51

Vitesse vergeet te winnen van FC Utrecht

Giovanni Troupée (r.) speelt de bal snel af als hij onder druk wordt gezet door Arnold Kruiswijk (l.) en Nathan (m.). (26-08-2016)

Vitesse en FC Utrecht zijn vrijdagavond beide niet tot winst gekomen in hun vierde Eredivisie-duel van dit seizoen. In Arnhem hielden de ploegen elkaar op 1-1. De Domstedelingen wachten nog altijd op de eerste winstpartij.

In Arnhem begonnen Vitesse en FC Utrecht voorzichtig aan de wedstrijd. Zelfs zo voorzichtig, dat beide ploegen vooral bezig waren met het voorkomen van fouten. Dat ging aan beide kanten geregeld mis, waardoor de wedstrijd zeer rommelig en weinig aantrekkelijk was om naar te kijken. Vitesse wist in het eerste half uur wel de meeste plaagstoten uit te delen. Ricky van Wolfswinkel, Nathan en Milot Rashica waren daarin de belangrijkste personen.

Na een klein half uur spelen lag Rashica dan ook aan de basis van de openingstreffer. Een prachtige versnelling van de buitenspeler was de verdedigers van Utrecht te machtig. Rashica behield daarna goed het overzicht en wist Van Wolfswinkel voor het doel te vinden, die eenvoudig de 1-0 kon binnen tikken.

Na deze openingstreffer pakte Vitesse goed door en leek FC Utrecht het niet meer te weten. De bezoekers kwamen niet terug in de wedstrijd en wisten met het nodige geluk verdere schade voor de rust te beperken. Rondom de rust werd er door de spelers van Utrecht zeer veel met elkaar gepraat, maar ook na de rust zorgde dat niet voor verzorgd spel bij de bezoekers.

Vitesse was geruime tijd de sterkste partij, maar vergat Utrecht definitief uit de wedstrijd te spelen. Ruim twintig minuten voor tijd betaalde de thuisploeg hier een hoge prijs voor. Giovanni Troupée was het meest alert nadat Eloy Room een rebound toe moest staan op een schot van Andreas Ludwig. Troupée bezorgde deze bal prima bij de tweede paal, waar Sébastien Haller de gelijkmaker binnen wist te koppen.

In de slotfase van de wedstrijd nam de bereidheid tot het riskeren van een nederlaag aan beide kanten bijna per minuut verder af. Met het naderende einde van de wedstrijd, leek voornamelijk Vitesse zich neer te leggen bij een nederlaag.

Doordat er in het scoreverloop uiteindelijk dus ook niets meer veranderde, blijft Vitesse in eigen huis zonder overwinning. FC Utrecht blijft over de hele seizoensopening zonder overwinning. Na vier wedstrijden staan de Arnhemmers inmiddels op zeven punten, waar FC Utrecht het er slechts met twee moet doen.

Door: Dennis Korpel