26.08.2016 22:45

Eerste competitiezege Olympique Marseille

Olympique Marseille heeft zijn eerste zege van het nieuwe seizoen binnen. De roemruchte Franse club, die aan de eerste twee duels een schamel punt overhield, versloeg vrijdagavond FC Lorient met 2-0. Rémy Cabella opende de score na een minuut of twintig en stelde Bafetimbi Gomis ver in de tweede helft in staat de eindstand te bepalen.

Karim Rekik had bij Olympique Marseille een basisplaats en speelde de hele wedstrijd in het Stade Vélodrome, waar ruim 26.000 toeschouwers zaten. Zijn ploeg nestelde zich door de winst in de middenmoot van Ligue 1. FC Lorient leed de derde nederlaag op rij en vreest nu al degradatievoetbal.

Regerend landskampioen Paris Saint-Germain, Olympique Lyon en OGC Nice zijn de enige ongeslagen ploegen in de Franse competitie.