27.08.2016 09:11

'Ajax wordt toch nog concreet voor Ziyech'

Garry Rodrigues (l.) en Hakim Ziyech (r.) lopen samen over het veld voorafgaand aan het vriendschappelijke duel tussen PAOK Saloniki en FC Twente. (16-07-2016)
Garry Rodrigues (l.) en Hakim Ziyech (r.) lopen samen over het veld voorafgaand aan het vriendschappelijke duel tussen PAOK Saloniki en FC Twente. (16-07-2016)

Voor het sluiten van de transfermarkt zet Ajax alsnog alles op alles om Hakim Ziyech naar de hoofdstad te halen. De club liet eerder weten geen interesse te hebben in de middenvelder van FC Twente, maar de situatie is gewijzigd. Volgens De Telegraaf is er namelijk interesse ontstaan in drie Amsterdamse middenvelders.

De krant meldt dat Riechedly Bazoer, Daley Sinkgraven in Lasse Schöne een transfer kunnen maken deze zomer. De reden voor Ajax om Ziyech niet te halen, is het feit dat de club acht tot negen middenvelders heeft rondom het eerste elftal. Fans van de club reageerde met cynisme op het nieuws, dat wel erg toevallig tot stand komt nadat Ajax een slechte beurt maakte in de voorrondes van de Champions League en in de Eredivisie.

De prijs voor Ziyech, smaakmaker van FC Twente, ligt boven de twaalf miljoen. Geen probleem voor Ajax, aangezien de ploeg eerder tijdens deze transferperiode vijftien miljoen euro wilde neerleggen voor Leon Bailey van KRC Genk. De Amsterdammers verkochten deze transferperiode onder anderen Arkadiusz Milik, Jasper Cillessen en Viktor Fischer. Met salariskosten erbij is Ajax deze zomer bijna zestig miljoen euro rijker geworden.

Eén club kan mogelijk roet in het eten gooien voor Ajax. Fenerbahçe is naar verluidt al persoonlijk rond met Ziyech, maar is nog niet tot een akkoord gekomen met FC Twente. Marc Overmars hoopt daarom dit weekend al zaken te doen met de Tukkers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner