27.08.2016 09:27

Ten Hag niet blij: "Speelden kindervoetbal"

Erik ten Hag (l.) schudt de handen van zijn collega Ron Jans voorafgaand aan het play-off-duel tussen FC Utrecht en PEC Zwolle voor Europees voetbal. (12-05-2016)
Erik ten Hag (l.) schudt de handen van zijn collega Ron Jans voorafgaand aan het play-off-duel tussen FC Utrecht en PEC Zwolle voor Europees voetbal. (12-05-2016)

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag was allesbehalve blij met het spel van zijn club in de eerste helft tegen Vitesse. De club begon redelijk, maar liet daarna het initiatief uit handen vallen, waardoor de Arnhemmers op 1-0 konden komen.

"Het was een en al naïviteit in de eerste helft. We speelden kindervoetbal", kraakt Ten Hag na de wedstrijd zijn ploeg. "We werden weggecounterd in een uitwedstrijd. Ervaren spelers moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Vitesse had weinig grip op onze opbouw en aanval, maar in de eindfase was het vaak blaffen in plaats van bijten. Dat is ook onderdeel van kindervoetbal."

Toch zag Ten Hag in gesprek met FOX Sports ook positieve punten, maar dat was pas na de rust. "In de tweede helft was het totaal anders. Toen zag ik een ploeg met gif die zich in de wedstrijd heeft geknokt." De Domstedelingen kregen daarbij hulp van Sébastien Haller, die alweer zijn derde van het seizoen maakte. De Franse spits kan nog steeds vertrekken, maar Ten Hag ziet Haller blijven.

"De markt is onvoorspelbaar, maar ik ga er eerlijk gezegd vanuit dat hij dan nog bij FC Utrecht speelt. We hebben ook genoeg verkocht, zo is het genoeg. We moeten met deze selectie verdergaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner