27.08.2016 10:08

Kuyt staat voor mooie mijlpaal in carrière

De spelers van Feyenoord genieten tijdens de huldiging op de Coolsingel (25-04-2016).
De spelers van Feyenoord genieten tijdens de huldiging op de Coolsingel (25-04-2016).

Mocht Dirk Kuyt zaterdag in actie komen tegen stadsgenoot Excelsior, dan bereikt de vedette van Feyenoord een zeer mooie mijlpaal. Bij speeltijd in de Eredivisie-wedstrijd komt Kuyt op zeshonderd gespeelde competitiewedstrijden.

De 36-jarige voetballer verdeelde zijn duels over FC Utrecht, Liverpool, Fenerbahçe en natuurlijk Feyenoord. Kuyt speelde zijn meeste wedstrijden in de Eredivisie (296), daarna volgen de Premier League (208) en SüperLig (95). Gecombineerd staat Kuyt nu op 599 competitiewedstrijden, tegen Excelsior kan dit veranderen.

In totaal speelde Kuyt bijna achthonderd wedstrijden in zijn carrière. Zo kwam hij tot 37 duels in de Champions League, 45 in de Europa League en ongeveer dertig in diverse bekertoernooien. Dit seizoen speelt Kuyt met Feyenoord in de Europa League, de Rotterdammers werden deze week gekoppeld aan Manchester United, Fenerbahçe en Zorya Lugansk.

Afgelopen seizoen speelde Kuyt op 35-jarige leeftijd nog 32 duels in de Eredivisie, waarin hij negentien keer scoorde. Ook in het huidige seizoen miste de veteraan nog geen enkele wedstrijd, alhoewel hij in de eerste drie duels wel telkens naar de kant werd gehaald. Feyenoord is momenteel één van de drie ongeslagen teams in de Nederlandse competitie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner