27.08.2016 11:09

Wilmots haalt uit naar Belgische voetbalbond

Marc Wilmots heeft zaterdag in Belgische media uitgehaald naar de Belgische voetbalbond. Hij werd als bondscoach ontslagen nadat België bij het EK in de kwartfinales tegen Wales werd uitgeschakeld. "De voetbalbond heeft er alles aan gedaan om mij te destabiliseren en ten val te brengen", zegt Wilmots onder meer in Le Soir.

"Gezien de problemen die mijn voorgangers ervaarden bij de nationale ploeg, had ik bij mijn aanstelling heel wat beslissingsbevoegdheden gevraagd. Die hebben ze me ook gegeven, maar toen de resultaten plots goed werden, wilden ze de macht plots toch naar zich toetrekken. Een coach wordt beoordeeld op zijn resultaten en op dat vlak kon ik de beste statistieken voorleggen. Maar ik begreep al snel dat het onder mijn bewind nooit goed genoeg zou zijn", aldus Wilmots.

De trainer werd onlangs opgevolgd door de Spanjaard Roberto Martinez, terwijl oud-voetballer Thierry Henry bij de Belgische voetbalbond aan zijn eerste trainersklus begint. Hij wordt de assistent van Martinez.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner