27.08.2016 11:45

Mourinho over Schweini: "Moeilijk verhaal"

Manchester United-trainer José Mourinho verwacht niet dat hij dit seizoen een beroep hoeft te doen op middenvelder Bastian Schweinsteiger. De Duitser komt niet voor in de plannen van de Portugese oefenmeester.

"Het is niet onmogelijk, maar het wordt wel een heel moeilijk verhaal", is Mourinho helder op een persconferentie van de club. "Ik heb namelijk vijf spelers voor twee posities en Schweinsteiger zit daar niet bij." De Duitse international, die na het Europees kampioenschap in Frankrijk stopte bij Duitsland, werd door Louis van Gaal naar de Premier League gehaald.

Vorig seizoen kwam hij tot achttien competitiewedstrijden, maar als het aan Mourinho ligt, komt daar geen negentiende duel bij. "Hij heeft een contract bij Manchester United en heeft het recht hier te blijven. Dat zie ik niet als een probleem." Toch zette Mourinho Schweinsteiger terug naar het tweede elftal van de Engelse grootmacht. Zelf bleef de middenvelder koel onder het nieuws. "Als het team me nodig heeft, zal ik er staan."

Schweinsteiger was jarenlang een vaste kracht in het elftal van Bayern München en het Duitse nationale elftal. Hij speelde bijna driehonderdvijftig wedstrijden in de Bundesliga, terwijl hij ook de honderd duels in de Champions League nadert. In een statement liet Schweinsteiger al weten dat hij bij een eventueel vertrek niet voor een nieuwe club in Europa gaat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner