27.08.2016 13:48

Haemhouts: "Te laag tempo, weinig beweging"

NAC Breda weet voorlopig nog niet te overtuigen in thuiswedstrijden. In het eigen Rat Verlegh Stadion ging de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen al onderuit tegen MVV en vrijdag kwam het niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen FC Den Bosch.

Routinier Robbie Haemhouts baalt van de teleurstellende prestaties in eigen stadion. In de eerste helft wist NAC nauwelijks kansen te creëren. "Ik denk dat we ondanks het vele balbezit te weinig kansen hebben gecreëerd. Er kwamen te weinig goede ballen vanaf de flanken", vertelde de aanvoerder van NAC tegenover BN DeStem. 

Haemhouts maakte deze zomer de overstap van Willem II naar aartsrivaal NAC. De middenvelder was niet tevreden over het spel in zijn linie. "Waarom precies weet ik niet, maar feit is dat die motor gisteren op de training nog goed draaide en vandaag dus niet. Ik denk dat we daarom niet kunnen spreken van een structureel probleem."

"Te laag tempo, te weinig beweging", verklaart Haemhouts het teleurstellende spel van NAC. "Het positiespel was best goed, maar de laatste fase was niet goed. Dat lag puur aan ons en niet aan de manier waarop Den Bosch speelde. We vonden de oplossing naar voren niet. Dat lag niet alleen aan het middenveld, maar aan het hele elftal. Je moet elkaar weten te vinden." NAC staat na vijf speelronden op een vijfde plaats in de Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner