27.08.2016 14:10

'Transfer Henriksen is al in afrondende fase'

Markus Henriksen heeft zijn AZ op 0-2 voorsprong gebracht tegen Vitessse en viert zijn goal. (08-11-2015)
Markus Henriksen heeft zijn AZ op 0-2 voorsprong gebracht tegen Vitessse en viert zijn goal. (08-11-2015)

Markus Henriksen staat op het punt om AZ definitief te verlaten. De Noorse middenvelder stond nadrukkelijk in de belangstelling van RSC Anderlecht, maar kiest nu voor een overstap naar de Premier League. Hull City lijkt de nieuwe werkgever van Henriksen te gaan worden.

De onderhandelingen tussen AZ en Hull zitten in de afrondende fase, zo weet het Algemeen Dagblad. De middenvelder zou op dit moment in Engeland zijn om de transfer definitief af te ronden. Henriksen behoort daarom niet meer tot de wedstrijdselectie van trainer John van den Brom voor het duel met NEC op zondagmiddag. Het contract van de middenvelder liep nog door tot de zomer van 2017, waardoor AZ nog een transfersom voor de Noor ontvangt.

De technische staf van AZ ziet in Heracles-middenvelder Illias Bel Hassani de ideale vervanger voor Henriksen. Eerder deze zomer haalden de Alkmaarders al spits Wout Weghorst bij Heracles vandaan. De onderhandelingen tussen beide clubs worden pas gestart wanneer het vertrek van Henriksen definitief is.

Heracles Almelo raakte deze week bovendien ook Paul Gladon kwijt aan Wolverhampton Wanderers. De club van trainer John Stegeman kan wellicht Muamer Tanković en Robert Mühren onderdeel van de deal over Bel Hassani laten worden. Beide spelers hebben geen uitzicht op speelminuten onder Van den Brom bij AZ.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner