27.08.2016 14:28

Luijckx: "Wordt niet makkelijk voor Rafael"

In het shirt van NAC Breda speelt Kees Luijckx een oefenwedstrijd tegen Leuven. (08-01-2015)
In het shirt van NAC Breda speelt Kees Luijckx een oefenwedstrijd tegen Leuven. (08-01-2015)

Rafael van der Vaart heeft donderdag zijn debuut gemaakt voor FC Midtjylland. Volgens Kees Luijckx, spelend bij SønderjyskE, verwacht niet dat Van der Vaart het makkelijk gaat krijgen in de Deense competitie.

De transfer van Van der Vaart naar FC Midtjylland was in Denemarken groot nieuws. "Zelfs mijn teamgenoten hadden het alleen maar over hem, heel Denemarken is er enorm mee bezig", zegt Luijckx in gesprek met Voetbal International. "Laatst was Van der Vaart als toeschouwer aanwezig bij een wedstrijd van FC Midtjylland, de camera had meer oog voor hem dan de wedstrijd zelf."

Luijckx, die sinds september 2015 in Denemarken speelt, spreekt lovend over de nieuwe werkgever van Van der Vaart. "Midtjylland is écht een heel goed team, zowel fysiek als technisch. Ze lijken minder vast te houden aan de statistieken waarmee ze beroemd zijn geworden. Maar nog altijd scoren ze enorm vaak uit standaardsituaties."

De 30-jarige verdediger verwacht dat Van der Vaart het nog best lastig gaat krijgen in de Deense competitie. "Het tempo ligt enorm hoog, er wordt vrij direct gespeeld; als middenvelder moet je heel veel meters maken. Midtjylland behoort dan nog tot de beter voetballende teams. Maar Rafael zal merken dat niet elke Deense ploeg wil voetballen..."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner