27.08.2016 14:35

Kuyt: "Als dit de norm is, dan is dat goed"

Dirk Kuyt (r.) en Eljero Elia (l.) bespreken iets tijdens de wedstrijd Feyenoord - FC Twente. (14-08-2016)
Dirk Kuyt (r.) en Eljero Elia (l.) bespreken iets tijdens de wedstrijd Feyenoord - FC Twente. (14-08-2016)

Feyenoord is na drie speelronden de trotse koploper van de Eredivisie. Volgens aanvoerder Dirk Kuyt is zijn ploeg aanmerkelijk verder dan vorig seizoen. De 0-1 zege op Heracles Almelo van vorig weekend is daarvan een bewijs.

Feyenoord won met 0-1 in het Polman Stadion en pakte daarmee de derde zege in evenzoveel wedstrijden. "Ik vind gewoon dat we een heel goede start hebben gehad in de competitie, vooral met de manier waarop we bij Heracles wonnen", vertelt Kuyt in gesprek met Feyenoord TV. "Dat laat zien dat we een stuk verder zijn dan vorig jaar met ons team. We hebben echt karakter getoond en ik heb geen moment het gevoel gehad dat we die wedstrijd zouden verliezen, ook op momenten dat we onder druk stonden. Dat heb je nodig om een stapje omhoog met Feyenoord te maken."

"Vorig jaar verloren we dat soort wedstrijden nog wel eens", stelt Kuyt. "Het is onmogelijk om in het seizoen 34 wedstrijden lang hetzelfde niveau aan te houden, maar het is belangrijk om toch altijd een bepaalde norm aan te nemen in het team. Als dit de norm is, ook als je het wat moeilijk hebt gewoon die punten binnenhalen, dan is dat goed."

Dit weekend wacht in eigen stadion een Rotterdams onderonsje met Excelsior, dat ook een prima competitiestart kent. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag won de eerste twee duels van het nieuwe seizoen, maar verloor afgelopen weekend van ADO Den Haag. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner