27.08.2016 14:48

'Sporting zet vol in op Dost en Castaignos'

Sporting CP wil zowel Bas Dost als Luc Castaignos vast gaan leggen. Volgens Portugese media worden beide aanvallers zaterdagmiddag al medisch gekeurd in Portugal.

Castaignos speelt zaterdag met zijn huidige werkgever Eintracht Frankfurt nog tegen Schalke 04, maar zou direct na de wedstrijd op het vliegtuig stappen naar Portugal. De vraagprijs voor de oud-aanvaller van Feyenoord en FC Twente bedraagt ongeveer drie miljoen euro. Sporting zou al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met de 23-jarige Castaignos. De club heeft vrijdag João Mário voor ongeveer 45 miljoen verkocht aan het Internazionale van Frank de Boer en heeft daarom genoeg budget om versterkingen te halen.

Voor de transfer van de 27-jarige Dost moet de Portugese topclub aanzienlijk dieper in de buidel tasten. VfL Wolfsburg verlangt zo'n tien miljoen euro voor de lange spits, die door de komst van Mario Gomez overbodig is geworden. Dost heeft nog een contract voor één seizoen in Wolfsburg. De oud-spits van sc Heerenveen en Heracles Almelo werd afgelopen tijd in verband gebracht met diverse clubs, maar lijkt nu te kiezen voor een overstap naar Lissabon.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner