27.08.2016 15:18

De Boer: "Eerste thuiswedstrijd is speciaal"

Frank de Boer kende geen succesvol debuut als coach van Internazionale. Zijn ploeg verloor afgelopen weekend van Chievo Verona (2-0), maar wil in de thuiswedstrijd tegen Palermo revanche nemen.

De Boer is vol vertrouwen voorafgaand aan de tweede competitiewedstrijd in de Serie A. "We hebben deze week goed getraind, dus ik denk dat we één of twee stappen hebben gemaakt", liet De Boer zaterdag weten tijdens een persconferentie. "We staan nog niet waar we willen staan, maar ik heb er vertrouwen in dat we morgen een sterker Inter zien. We willen een positief signaal afgeven naar onze supporters. We willen indruk maken. Ik kijk ernaar uit, de eerste thuiswedstrijd is erg speciaal."

Afgelopen zondag koos De Boer verrassend voor een systeem met drie centrale verdedigers. Dat vond de oefenmeester beter passen tegen Chievo en ook gezien de slechte fysieke staat van zijn selectie. Volgens De Boer is zijn selectie niet geheel fit en komt dat door de rommelige voorbereiding. Ook de zware oefentrip door de Verenigde Staten speelt daarin een belangrijke rol. "Mijn voetbalfilosofie eist dat spelers topfit zijn. Mijn voorkeur heeft 4-3-3, zo zullen we de meeste wedstrijden spelen. Maar soms moet je je aanpassen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner