27.08.2016 15:56

De Guzmán vereerd met bijzonder rugnummer

Jonathan de Guzmán speelt dit seizoen op huurbasis bij Chievo Verona. De middenvelder had bij SSC Napoli weinig uitzicht op speelminuten en is blij met zijn nieuwe werkgever.

De Guzmán speelt dit seizoen met een wel heel bijzonder rugnummer. De 28-jarige middenvelder krijgt het getal één achter op zijn shirt. "Nummer 1 is nooit beschikbaar voor spelers. Je ziet het ook niet vaak. Ik heb alleen Edgar Davids ooit met nummer 1 zien spelen en verder niemand anders. Ik vind het een prachtig nummer", vertelt De Guzmán in gesprek met RTV Rijnmond. "Ik kijk altijd naar nummers als 6, 10 en 33. Nu bleek nummer 1 ineens beschikbaar te zijn."

Ook PSV en Sporting CP hadden volgens De Guzmán interesse, maar Chievo werd het meest concreet. "Ze wilden mij graag hebben. Ik zie het als een mooie stap. Mijn doel is om speelminuten te maken en weer belangrijk te worden voor een team," aldus de middenvelder. De Guzmán speelt sinds de zomer van 2014 voor Napoli, maar wordt nu al voor de tweede keer verhuurd. Het afgelopen half jaar was hij uitgeleend aan Carpi FC, waar de middenvelder tot slechts vijf wedstrijden kwam. De Guzmán beschouwt het afgelopen voetbalseizoen dan ook als 'verloren'.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner