27.08.2016 16:41

Vreman: "We moeten nu niet in paniek raken"

De Graafschap leed vrijdagavond de tweede competitienederlaag van het seizoen. De Doetinchemmers gingen in eigen stadion onderuit tegen VVV-Venlo. Trainer Jan Vreman was na afloop van het duel zeer ontevreden.

Volgens de oefenmeester deed zijn ploeg veel te weinig met het balbezit. "We waren veel aan de bal, maar dat resulteerde niet in veel kansen", aldus een balende Vreman in gesprek met De Gelderlander. "Het is ook niet gelukt om op de juiste momenten duels aan te gaan en hebben onnodige gele kaarten gepakt. Daar moeten we slimmer in worden."

De nederlaag tegen VVV betekende opnieuw puntverlies in de strijd om de bovenste plaatsen. Maandag nam De Graafschap op de valreep nog een punt mee uit bij SC Cambuur in Leeuwarden (1-1). "We hebben niet gebracht wat we moeten brengen. Het is te weinig om bovenin mee te doen. We moeten nu niet in paniek raken, maar het zegt wel iets. We moeten meer kansen creëren, daar gaan we tijdens de interlandperiode aan werken."

Vreman was wel te spreken over de sfeer op De Vijverberg, waar meer dan achtduizend supporters aanwezig waren op de tribunes. "Over de ambiance hadden we niets te klagen, op dat vlak waren we denk ik de winnaar. Maar op het veld hebben we te weinig laten zien", verzucht Vreman.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner