27.08.2016 16:44

Veltman lovend over Krul: "Hele goede keeper"

Joël Veltman houdt opnieuw de nul in de Eredivisie. Samen met de verdediging van AFC Ajax lukte dat na zes speelrondes alweer vijf keer. (20-09-2015)
Joël Veltman houdt opnieuw de nul in de Eredivisie. Samen met de verdediging van AFC Ajax lukte dat na zes speelrondes alweer vijf keer. (20-09-2015)

Ajax heeft met de komst van Tim Krul snel ingespeeld op het vertrek van Jasper Cillessen naar FC Barcelona. Joël Veltman kent Krul al langer en is enthousiast over de nieuwe doelman van de Amsterdammers.

Volgens Veltman is het vertrek van Cillessen naar Spanje een grote aderlating voor Ajax. "Hij is heel belangrijk geweest. Hij kwam na een tijdje in het team voor Kenneth en ik vind het altijd lekker als een keeper betrouwbaar is: dat was hij ook, heel betrouwbaar. Op cruciale momenten had hij goede reddingen", aldus een lovende Veltman in gesprek met Ajax TV.

Veltman krijgt met Krul een nieuwe doelman in zijn rug, maar de huurling van Newcastle United is geen grote onbekende voor de 24-jarige verdediger. Krul en Veltman kennen elkaar al van het Nederlands elftal. "Een hele goede keeper, die wel geblesseerd is geraakt maar snel gaat spelen. Hij zal zeker een toegevoegde waarde zijn voor ons", vertelt een overtuigde Veltman.

Krul was al eerder kortstondig de vervanger van Cillessen. Op het WK 2014 haalde bondscoach Louis van Gaal voorafgaand aan de strafschoppenserie tegen Costa Rica Cillessen naar de kant en bracht Krul in het veld, die twee penalty's wist te keren. Veltman: "Het was een beetje hetzelfde als nu: Jasper ging eruit en Tim kwam erin. Die penals pakte hij op een hele coole manier, waarna we naar de halve finale gingen. Dat was een moment om nooit meer te vergeten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner