27.08.2016 19:00

Wenger bevestigt aanstaande komst duur duo

Arsenal lijkt twee gewenste versterkingen binnen te hebben. Trainer Arsène Wenger bevestigde dat Shkodran Mustafi (Valencia) en Lucas Pérez (Deportivo La Coruña) hun medische keuring inmiddels afgerond hebben. De club uit Londen betaalt naar verluidt zestig miljoen euro voor de twee spelers.

Mustafi werd geboren in Duitsland, maar speelde nog geen moment in zijn thuisland. Everton pikte de verdediger al vroeg op uit de jeugdopleiding van Hamburger SV, maar bij Sampdoria kwam de Duitser met Albanese roots echt aan voetballen toe. Na twee jaar in de Serie A had hij voldoende indruk gemaakt voor een volgende transfer, Valencia haalde hem naar de Primera División. Daar is Mustafi de afgelopen twee seizoenen een vaste kracht.

Pérez kent ook al een bijzondere loopbaan. De middenvelder annex aanvaller begon wel in zijn thuisland, maar maakte vervolgens de overstap naar Oekraïne. Bij het onbekende Karpaty Lviv liet hij zien over het neusje voor de goal te beschikken, maar bij Dinamo Kiev kreeg hij geen kans om dit te laten zien. Pérez vertrok naar Deportivo La Coruña, speelde ook nog voor PAOK Saloniki, maar speelde zich afgelopen seizoen definitief in de kijker.

Met zeventien doelpunten in de Primera División verscheen hij op de radar van meerdere topclubs uit Europa. Arsenal lijkt dus de beste papieren te hebben om Pérez over te nemen. Wenger meldde op de persconferentie dat de medische keuringen al uitgevoerd zijn en dat het simpelweg een kwestie van papierwerk is.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner