27.08.2016 19:40

'Ajax legt een te laag bod neer in Enschede'

Hakim Ziyech baalt van de vroege tegentreffer die FC Twente incasseert in de seizoensouverture tegen Excelsior. (06-08-2016)
Hakim Ziyech baalt van de vroege tegentreffer die FC Twente incasseert in de seizoensouverture tegen Excelsior. (06-08-2016)

Bij FC Twente heeft men volgens de geruchten een eerste Ajax-bod op smaakmaker Hakim Ziyech weggelachen. Naar verluidt boden de Amsterdammers een bedrag van acht miljoen euro, terwijl FC Twente rekent op een bedrag dat ver boven de tien miljoen euro ligt.

FOX Sports meldde zaterdagavond dat Ajax concreet werd voor Ziyech, maar een te laag transferbedrag bood om serieus te worden genomen. De Telegraaf kwam later met het nieuws dat het bod circa acht miljoen euro bedroeg. Wel meldt de krant dat Ziyech zelf gecharmeerd is van een vertrek naar Ajax en dat als de clubs eruit komen, een overgang van de Marokkaanse middenvelder een formaliteit is. 

In de media worden bedragen tussen de twaalf en vijftien miljoen euro genoemd. Ajax was eerder in de transferperiode bereik om vijftien miljoen euro neer te leggen voor Leon Bailey, een buitenspeler van KRC Genk. De ploeg verkocht met Arkadiusz Milik en Jasper Cillessen twee sterkhouders voor bijna vijftig miljoen euro en kan de transfersom voor Ziyech dus makkelijk ophoesten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner