27.08.2016 20:24

Willem II en Roda JC komen niet tot scoren

Ondanks een slotfase met kansen voor beide partijen, zijn Willem II en Roda JC zaterdagavond niet tot scoren gekomen. De teams speelden voor de overwinning, maar moeten beide na het 0-0 gelijkspel genoegen nemen met een punt.

Met Simon Church als targetman ging Roda JC in Tilburg op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. De Welshman leek halverwege de eerste helft een grote kans te krijgen na een mooie steekbal van Adil Auassar. De volledig vrijstaande Church slaagde er echter niet om de bal onder controle te krijgen. Aan de andere kant kreeg Willem II zijn eerste kans van de wedstrijd: een schot van Darryl Lachman werd simpel gepareerd door Benjamin van Leer.

De eerste helft verliep zonder hoogtepunten. Willem II had de wedstrijd onder controle, maar op het schot van Lachman en een kopbal van Erik Falkenburg na, werd de thuisploeg niet gevaarlijk. Daar zette Roda JC weinig tegenover. Het team van trainer Yannis Anastasiou beperkte zich niet alleen tot verdedigen, maar wist aanvallers Mikhail Rosheuvel, Church en David Boysen nauwelijks te bereiken.

Net als in het eerste bedrijf was het Willem II dat na rust de boventoon voerde. De Tilburgers kregen tweemaal via Falkenburg goede mogelijkheden om de score te openen, maar de middenvelder had het vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant kreeg Rosheuvel na een slippertje van Jordens Peters een enorme kans, maar Kostas Lamprou reageerde attent en stopte de inzet.

In de slotfase van de wedstrijd was het niet Willem II, maar Roda JC dat aandrong. Na de drinkpauze sloegen de bezoekers via Church bijna toe, maar zijn lob werd uiteindelijk door Darryl Lachman gekeerd. Even later kregen ook Tom Van Hyfte (kopbal) en invaller Roel Brouwers (afstandsschot) mogelijkheden om de 0-1 te maken. Aan de andere kant kregen de sterk spelende Thom Haye en Falkenbug nog goede kansen, maar ook zij kregen de bal er niet in.

Met het gelijkspel schieten beide ploegen niet veel op. Willem komt op vier punten uit vier duels te staan, terwijl Roda JC voor de derde keer dit seizoen gelijkspeelt. De Tilburgers spelen volgende week het uitduel met AZ. Roda JC gaat op bezoek bij Go Ahead Eagles.