28.08.2016 10:29

Tegenstander Ajax heeft Rossi bijna binnen

Celta de Vigo gaat zich voor de wedstrijd tegen Ajax in de Europa League versterken met Giuseppe Rossi. De Spanjaarden melden via de officiële kanalen dat de spits behoudens formaliteiten overkomt van ACF Fiorentina. Het is nog niet bekend voor hoe lang de aanvalsleider tekent.

"De aanvaller komt naar Celta de Vigo om de aanvallende linie te verrijken met een gezonde dosis ervaring, zowel in Spanje als internationaal." Rossi begon zijn carrière in Engeland bij Manchester United en Newcastle United, maar slaagde in Italië pas voor het eerst in het shirt van Parma. Na een seizoen met negen doelpunten pikte Villarreal CF hem op, waarna de Italiaan zijn beste periode in zijn carrière kende.

Na vijf seizoenen verkaste Rossi naar ACF Fiorentina, waar hij een stroeve start kende, maar zestien keer scoorde in het seizoen 2013/2014. In Florence was Rossi echter niet meer gewenst. Een verhuurperiode aan Levante UD bood even uitkomst, maar nu lijkt Celta de Vigo de club en speler van elkaar te verlossen. Ajax en de Spaanse club staan eind oktober en begin november tegenover elkaar in de groepsfase van de Europa League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner