28.08.2016 21:50

Younes wil tegenstanders blijven verrassen

Amin Younes (r.) dreigt met de bal aan de voet, Todd Kane loopt achteruit en grijpt niet in. (13-03-2016)
Amin Younes (r.) dreigt met de bal aan de voet, Todd Kane loopt achteruit en grijpt niet in. (13-03-2016)

Amin Younes speelde tegen Go Ahead Eagles een goede wedstrijd. De dribbelaar passeerde zijn tegenstanders aan de lopende band, maar wil zich blijven verbeteren.

De linksbuiten van Ajax staat bekend om zijn versnelling uit stilstand, maar ook tegenstanders zullen hun huiswerk doen. Younes blijft dan ook leergierig. "Ik moet oplossingen blijven bedenken om mijn tegenstanders te verrassen. Als ik gevaarlijk wil blijven, moet ik daar harder aan gaan werken."

In de tweede helft kwam de Duitser vaak vanaf het middenveld, terwijl Davy Klaassen naar de zijkant verhuisde. "Je wilt het je tegenstander niet te gemakkelijk maken. Als ik vanaf het middenveld ga spelen, houden ze daar in eerste instantie geen rekening mee.  Ik vind dat we als spelers ook in een wedstrijd dingen moeten bedenken die onze tegenstander verrast", legt Younes uit aan Ajax Life.

Dat Ajax in de markt is voor Hakim Ziyech, is ook de selectie niet ontgaan. Younes juicht een mogelijke transfer echter toe en is niet bang voor concurrentie. "Concurrentie maakt ons alleen maar sterker. Ziyech? Als hij komt is dat goed voor Ajax, goed voor mij, goed voor iedereen. Hij heeft veel kwaliteit. Ik zou blij zijn als hij komt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner